Van Ingenieursbureau tot Internationale NV

Breetec International NV is een belangrijke globale speler in de sector van metaalbewerking, de montage van installaties en het verhuizen en onderhouden van complexe technische installaties.

Een blik op het verleden van ons bedrijf toont aan dat ons succes als onderneming er niet toevallig is gekomen. De 3 pijlers van onze bedrijfsfilosofie zijn namelijk van bij het ontstaan reeds aanwezig: veiligheid, kwaliteit en opleiding.

Onze Geschiedenis, uw Toekomst

Van Klein Ingenieursbureau tot Innovatieve Producent

In 1981 werd Breetec BVBA opgericht. In de beginjaren leverden we als ingenieursbureau diensten voor klanten uit uiteenlopende sectoren. Onze innovatieve aanpak en flexibele ondernemerszin zorgden echter snel voor een grote ommezwaai.

Na de ontwikkeling van ons eerste eigen product - het Breetec veiligheidsventiel voor silo’s - ging de bal snel aan het rollen. Het ademventiel bleek een schot in de roos en Breetec verwierf op korte tijd een uitstekende reputatie.

Van Familiale BVBA tot Internationale NV

Het was dan ook een logische beslissing om van start te gaan met de ontwikkeling, productie en bewerking van andere hoogwaardig kwalitatieve producten uit metaal, aluminium en RVS. Tot op vandaag produceren we o.a. filterbehuizingen, transportschroeven en -banden, stalen frames, RVS tanks, flenzen en fittings, ...

Om aan de stijgende vraag van onze klanten te kunnen voldoen, waren we genoodzaakt om nog meer bekwame vakmensen in dienst te nemen en hen op te leiden voor de taak die hen te wachten stond. Toen ons bedrijf door de groei bijna uit zijn voegen barstte, besloten we in 1998 te verhuizen naar een nieuwe locatie in As. In hetzelfde jaar werd Breetec BVBA omgezet naar Breetec International NV.

Van Familiebedrijf tot 2de Generatie Familiebedrijf

Onze activiteiten zijn in de loop der jaren verder uitgebreid naar het monteren, verhuizen en onderhouden van allerhande metalen installaties. Ons atelier voldoet aan de strengste veiligheidseisen en is uitgerust met moderne apparatuur: bewerkingsmachines, van CNC draaibank en lasrobot tot een plasmasnijtafel en diverse plaatbewerkingsmachines voor het knippen, ponsen, walsen en plooien van diverse materialen.

Ondanks de groei tot een 50-tal medewerkers heeft Breetec tot op vandaag bewust haar familiale karakter behouden. Dit uit zich niet enkel in de manier waarop we met ons bekwaam personeel samen aan hetzelfde doel werken, maar ook in de betrouwbare en persoonlijke omgang met al onze klanten. Werken met en voor Breetec is dan ook kiezen voor een solide toekomst.

Over Breetec Over Breetec